ATROPOS

Atropos

Een wervelende theaterstorm in de Afvalkathedraal

In het betoverende Drentse landschap ontvouwde zich Atropos, het spectaculaire verhaal van vijf Drentse jongeren die weer de regie nemen over hun toekomst. Atropos speelde in Koekangerveld in het hart van De Wolden, de gemeente die daarmee het epicentrum van de wereld werd.

Atropos speelde t/m 30 juni in De Afvalkathedraal, een fantastisch decor en openluchttheater ineen, waarop De Woldenaren hun dromen voor de toekomst hebben geschreven. Omsloten door deze dromen stuwden de vijf Atropossen het heftige en soms humorvolle verhaal met muziek, zang en dans tot grote hoogte. Hiermee bezorgden ze ons en ons platteland nieuwe vergezichten.

Theatervoorstelling Atropos

Atropos – of de Onafwendbare – is de oudste van de Schikgodinnen uit de Griekse mythologie. Zij knipt de levensdraad van de persoon door wanneer diens tijd om is. Atropos is een epische vertelling over de onwil van de mens om het tij te keren en de moed van onze kinderen om Atropos, het onafwendbare, recht in de ogen te kijken.

De schrijvers van Atropos zijn geïnspireerd door het boek Kleine mensen in de Grote Wereld van A. den Doolaard.

24 mei t/m 30 juni in Gemeente De Wolden, in de Afvalkathedraal.

Locatie – ‘De wei van boer Bert’
Mr J. de Blieckweg- Koekangerveld

Bekijk hier de Trailer van Atropos

Dit jaar in mei begon de theatervoorstelling Atropos van de Peergroup in de prachtige Afvalkathedraal, gebouwd in de wei van Boer Bert in Koekangerveld. De voorstelling is inmiddels voorbij, maar we blikken graag terug op het geweldige spektakel. 

Ter herinnering kan je hiernaast nogmaals de trailer van Atropos bekijken. 

Een terugblik op een geweldig avontuur

Het applaus is ontvangen, het doek is gevallen en de lichten gaan uit. Op 30 juni was de allerlaatste voorstelling van Atropos in de Afvalkathedraal in Koekangerveld.
 
Wat een geweldige voorstelling heeft de Peergroup neer weten te zetten op zo’n unieke locatie als de Afvalkathedraal.
 
Met ruim 20 voorstellingen, in weer en wind, hebben ze het publiek weten te betoveren en raken.
 
Dank aan iedereen die erbij was en dit avontuur met ons heeft gedeeld. Het was een reeks voorstellingen om niet snel te vergeten.
laatste1
laatste3
Atropos - beeld voorstelling botsauto - wiede wold
dansie