Design programma

De ontwerpers van het designprogramma van Wiede Wold reflecteren op het thema “De toekomst van ons platteland” en maken de verbeelding van die toekomst tastbaar. Samen met inwoners van De Wolden geven zij inspirerende nieuwe perspectieven op de betekenis en de waarde van het platteland.

De werken zijn verspreid in en rondom het dorp Echten op verrassende binnen-en buitenlocaties en belichten verschillende onderwerpen over de natuur, het land, lokale materialen en productie, duurzaamheid & klimaat, sociale cohesie, jongerencultuur en tradities en gebruiken.

De gemeenschappelijke deler van alle werken is het zoeken naar manieren om perspectieven te veranderen en om mensen met verschillende overtuigingen samen te brengen.    

Bezoek het designprogramma van Wiede Wold met nieuw werk van ontwerpers: Arne Hendriks, Antoine Peters, Foodcurators, Liselore Frowijn, Nienke Hoogvliet + Tim Jongerius, Nikki Gonnissen en Vera Vos & Julia Roozenbeek. Het designprogramma is gecureerd door Jorn Konijn en Lisa Hardon.   

In mei en juni 2024 worden de creatieve resultaten van deze verkenning in de vorm van ontwerp- en kunstpresentaties, theater, muziek, talks en andere activiteiten gepresenteerd aan het grote publiek.

Designers