Design programma

De ontwerpers van het designprogramma van Wiede Wold reflecteerden op het thema “De toekomst van ons platteland” en hebben de verbeelding van die toekomst tastbaar gemaakt. Samen met inwoners van De Wolden gaven zij inspirerende nieuwe perspectieven op de betekenis en de waarde van het platteland.

De werken stonden verspreid in en rondom het dorp Echten op verrassende binnen-en buitenlocaties en belichtten verschillende onderwerpen over de natuur, het land, lokale materialen en productie, duurzaamheid & klimaat, sociale cohesie, jongerencultuur en tradities en gebruiken.

De gemeenschappelijke deler van alle werken was het zoeken naar manieren om perspectieven te veranderen en om mensen met verschillende overtuigingen samen te brengen.    

De volgende ontwerpers hebben meegewerkt aan het Designprogramma van Wiede Wold: Arne Hendriks, Antoine Peters, Foodcurators, Liselore Frowijn, Nienke Hoogvliet + Tim Jongerius, Nikki Gonnissen & Studio Corvers en Vera Vos & Julia Roozenbeek. Het designprogramma is gecureerd door Jorn Konijn en Lisa Hardon.   

Wiede Wold Wandelroute

Toen de kunstwerken op locatie stonden kon je de Wiede Wold Wandelroute afleggen, waarbij je langs alle kunstwerken kwam. Let op: het Designprogramma is inmiddels afgelopen en enkele kunstwerken kunnen wellicht niet meer te bewonderen zijn. Desondanks blijft het een leuke route om te wandelen, om van de natuur in Echten te genieten. Ook zijn er nog wel een aantal kunstwerken die je nog kan bewonderen, zoals de kunstvezelhokjes van Vos & Rooz.

De route leidt is 7,6km lang.
Er kan op elk punt gestart worden, er is geen specifiek start- of eindpunt. Je kunt parkeren bij P1 – Westerbergen, P2 – Boschzicht en P3 Belevingspad Echten.

Bekijk de route hieronder, op de interactieve kaart, in de rode kleur.

Liever met GPX? Download dan de GPX route van de Wiede Wold Design Wandelroute

De kunstwerken waren t/m 30 juni te bekijken in en rondom Echten. 

Designers