Routes

Fietsroute Wiede Wold

Hoe mooi is het leven in de maar liefst 17 kernen van De Wolden? De zuidwestelijke gemeente in Drenthe, wordt gekenmerkt door een enorme veelzijdigheid. Een rijk boerenlandschap dat gelardeerd wordt met historische landgoederen plus de Hoge Heerlyckheid Ruinen. Bijzonder cultureel erfgoed waar we trots op zijn. Dat alles omzoomd door prachtige natuur. Van het Reestdal tot het Nationaal Park Dwingelderveld, en de bijzondere Dr. Larijweg. 

Tijdens Wiede Wold zetten wij de culturele parels op een podium en nodigen u van harte uit op de fiets te springen en al het moois van De Wolden te ervaren. 

De Wiede Wold fietsroute is een route van 70 km (op te splitsen in 2 kleinere routes) en gaat over de knooppunten van het fietsnetwerk. U kunt op elke punt opstappen, er is geen specifiek start- of eindpunt. De route is desgewenst op te splitsen in twee kortere rondjes. Wij adviseren u in dat geval van knooppunt 60 door te steken naar knooppunt 77. 

Alle inwoners van gemeente De Wolden ontvangen de fietskaart via de post.

Heb jij de kaart niet ontvangen? Haal de fietskaart dan op bij één van de volgende punten:

  • Gemeentehuis Zuidwolde
  • Museum de Wemme – Zuidwolde
  • De Meule van Wassens – Zuidwolde
  • Museumboerderij de Karstenhoeve – Ruinerwold
  • Kaarsenrecycling Het Tweede Lichtje – Ruinerwold
  • Huus met de Belle – Echten
  • Landgoed Welgelegen – Koekange

Tip: Het kan natuurlijk zo zijn dat één van de locaties toevallig geen voorraad meer heeft. Informeer dan ook voortijdig bij de locaties naar de voorraad van de kaarten, zodat je zeker bent dat je een kaart kan komen ophalen.

De fietsroute gaat langs alle culturele hotspots en bezienswaardigheden. Het volledige overzicht hiervan vind je op de website.

Liever met GPX? Download dan de GPX route van de Wiede Wold Fietsroute.