Podcast Kleurrijk De Wolden

De Podcast

Elk mens heeft een verhaal. Welk verhaal heb jij te vertellen? Hoe voel jij je verbonden met gemeente De Wolden? En hoe zie jij de toekomst van jezelf in De Wolden? Heeft De Wolden een toekomst en hoe ziet die er dan volgens jou uit?

Deze vragen gaan aan verschillende doelgroepen binnen de gemeente De Wolden gesteld worden. De uitkomsten hiervan komen samen in een podcast, leuk om te beluisteren als jij benieuwd bent naar de verhalen  uit De Wolden.  

Op de foto zie je Maarke, wie we in in de podcast volgen. Maarke gaat op haar fiets door de gemeente, op zoek naar verhalen. Maarke komt tijdens haar fietstocht allerlei mensen tegen, met wie je tijdens de podcast kennis maakt. Heb jij Maarke al zien fietsen?

maarke
Het doel van de podcast is om mensen uit de 17 dorpen van de gemeente samen te brengen. Ook tijdens het project “Kleurrijk Koken” zullen verhalen gedeeld worden tussen verschillende groepen uit de gemeente, die beluisterd kunnen worden in de podcast.
 
Inmiddels zijn de eerste 2 afleveringen van de Podcast al te beluisteren!

Aflevering 1

In de allereerste aflevering leert Maarke tijdens haar ontmoetingen over de geschiedenis van een molen en de inspanningen van de lokale gemeenschap om deze te behouden en te laten functioneren. Maarke verkent ook de productie van koolzaadolie en de wisselwerking tussen landbouw en biodiversiteit. Daarnaast spreekt ze met dorpsbewoners over hun gevoelens over hun woonplaats, variërend van trots tot zorgen over veranderingen. 
 
 

Aflevering 2

In de tweede gaat Maarke samen met Marius op pad door de gemeente. Ze spreken met verschillende mensen die ze tegenkomen tijdens hun fietstocht door de gemeente. In deze aflevering praten ze onder andere met een inwoner die al 23 jaar in De Wolden woont maar oorspronkelijk uit Twente komt. Ze bespreken ook het belang van woningbouw om jongeren aan de gemeente te binden en interviewen een lokale supermarkteigenaar die betrokken is bij een gehaktballenwedstrijd en een bakkerij met lokale producten.