Streekprogramma

Aan Tafel!

Vanaf begin april 2023 is Museum De Wemme open voor het publiek met de tentoonstelling: “EET SMAKELIJK!?”.

De expositie laat de rol zien die voeding heeft gespeeld vanaf de prehistorie tot nu toe in het dagelijkse leven. Eten doen we natuurlijk allemaal – en graag vooral lekker! Tegenwoordig kan dat ook, de supermarkten bieden alles aan waar we trek in hebben, thuis hebben we een goed fornuis of kookplaat en recepten vinden we makkelijk online of in een kookboek.

Vroeger ging dat heel anders, niet eens zo lang geleden waren bijvoorbeeld pijnboompitten onbekend en was de gemiddelde maaltijd vrij zout en te gaar.

Hoe en wat er werd gekookt en gegeten, hoe nieuwe ingrediënten en voedingsmiddelen naar Europa kwamen, hoe we voeding probeerden houdbaar te maken en hoe onze smaakbeleving en kooktechnieken veranderden – dat alles kun je zien en beleven in de expositie ‘Eet Smakelijk!?’.

Wil jij meer lezen? Bezoek dan ook eens de website van Museum De Wemme.

Naast de expositie, organiseert Museum De Wemme af en toe lezingen, aansluitend op de expositie. Wil jij hier in de toekomst ook aanwezig bij zijn? Neem dan eens een kijkje op de nieuwspagina van onze website, of houdt onze Facebookpagina en Instagram account in de gaten.

Waar: Museum De Wemme, Zuidwolde

Wanneer: Dit jaar te zien