Programma's

Streekprogramma

Eén van de onderdelen van Wiede Wold is het streekprogramma. Inwoners, lokale kunstenmakers en verengingen uit de gemeente hebben diverse projecten opgestart waarin zij een blik op de toekomst werpen.

De Afvalkathedraal

Als kloppend hart van het Wiede Wold realiseert het Noordelijke Innovatielab Circulaire Economie, een geheel uit gerecyclede en afgedankte materialen opgetrokken ‘kathedraal’. Het markante bouwwerk wordt een plek waar in het voorjaar van 2024 de voorstelling Atropos uitgevoerd zal worden.

Afvalkathedraal@2x

Atropos

ATROPOS is een epische theatervoorstelling over de onwil van de mens om het tij te keren en de moed van onze kinderen om Atropos, het onafwendbare, recht in de ogen te kijken.

De schrijvers van Atropos zijn geïnspireerd door het boek ‘Kleine mensen in de Grote Wereld’ van A. den Doolaard.

Vanaf voorjaar 2024 in De Wolden!

Design programma

In het project Wiede Wold verkennen gerenommeerde ontwerpers, theatermakers, kunstenaars en wetenschappers de toekomst op het platteland. Ze doen dat samen met de bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers van de Drentse plattelandsgemeente De Wolden. Ze bouwen letterlijk een kathedraal en andere ‘kunstwerken’ waarin ze met elkaar en met anderen hun toekomst vormgeven.