Nieuws

Het tweede Falieberg Festival ‘Prikkels en stikkels’ in Zuidwolde was zondag de laatste activiteit in het kade van Wiede Wold.
Met een intern feest is zondag aan het begin van de avond door alle medewerkers en vrijwilligers afscheid genomen van Atropos en de afvalkathedraal in
Wiede Wold loopt langzaam ten einde, maar bij de opening van het Wolderhuus werd nog een sterk staaltje van de toekomst gegeven onder de noemer
Koekroelen Festival met regen, zonneschijn en volop schuim; film onder het Maaiveld uitverkocht
Tryout Atropos
De kop is eraf met de eerste twee try-outs van het theaterstuk Atropos in de Afvalkathedraal in Koekangerveld.
Atropos - beeld voorstelling botsauto - wiede wold
Theatergezelschap Peergroup heeft voor de voorstelling ‘Atropos’ samen met Wiede Wold uit restmaterialen op een weiland een ‘kathedraal’ gebouwd. Doel is laten zien dat hergebruik
Wieker Meule - GKV
De Wieker Meule is tijdens het eerste weekend van de kunstroute Grensloos Kunst Verkennen omgetoverd tot een kunstwerk, waarbij de letters van eco-graffiti in de
BSO-kinderen nemen kijkje bij eigen teksten op de Afvalkathedraal in Koekangerveld, onderdeel van Wiede Wold
Het was een drukte van jewelste bij het circulaire theater. Twaalf kinderen en hun meester en juffen van de buitenschoolse opvang van IKC De Horst
Designprogramma wiede wold
Wandel dit weekend de Wiede Wold Designers Route in Echten (ca 7,5 km) en ontmoet de 10 kunstenaars en hun werken langs de route.
Wie-De-Wolden Dag
Met een weergaloze Wie-De-Wolden dag zijn de honderd dagen lente van Wiede zondagmiddag van start gegaan.
Boekpresentatie Paleis De Wolden
Met de presentatie van het boek Paleis De Wolden in een door 500 schoolkinderen bevolkte sportzaal van het Wolderhuus in Zuidwolde, is een nieuw
Kunstwerk Melkbus
Martha Veldthuis werkt momenteel aan een melkbus van bijna drie meter hoog. De melkbus moet een ontmoetingsplek worden voor zowel de gebruikers van het Wolderhuus
Wiede Wold Lied
Het unieke Wiede Wold lied is gepresenteerd en biedt alle inwoners, muzikaal of niet, de mogelijkheid om daar een bijdrage aan te leveren.
Hoogste punt Afvalkathedraal
De eerste danspasjes zijn gedaan in de afvalkathedraal in Koekangerveld. Donderdagmorgen werd de zelfgemaakte quilt-vlag gehesen aan het hoogste punt.
Expositie Typisch NL
Deze week opent er een nieuwe expositie in Museum de Wemme: "TYPISCH NL" Deze tentoonstelling laat een beeld van Nederland zien aan de hand van
Kookboek Kleurrijk De Wolden
Het Kookboek Kleurrijk Koken De Wolden is af en gedrukt! Het boek werd tijdens de Ondernemersbeurs gepresenteerd en bevat naast bijzondere recepten ook verhalen én
Afvalkathedraal
Voor de Afvalkathedraal zijn wij nog op zoek naar mensen die mee willen schilderen. Interesse? Lees dan snel verder.
Afvalkathedraal is begonnen
De vergunning is rond en de komende tijd verrijst de Afvalkathedraal aan de Mr. J. de Blieckweg in Koekangerveld. Peter Nefkens schreef er een mooi
Afvalkathedraal
De vergunning is rond en de komende tijd zal De Afvalkathedraal verrijzen in Koekangerveld, in gemeente De Wolden!
verf mee aan de afvalkathedraal
Verf mee! De buitenkant van de Afvalkathedraal van Wiede Wold zal bekleed worden met reststromen, banieren en theaterdoeken. Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!
Antoine Peters - portret in de wei - wiede wold
Jouw portret in de wei ! Tijdens het culturele jaar Wiede Wold gaan acht designers aan de slag om samen met inwoners het thema 'De toekomst
Op 2 maart jl. kregen betrokkenen en pers een sneak preview van de theatervoorstelling Atropos (Peergroup) en de Afvalkathedraal. Dit voorjaar gaat dit spektakel in
Startbijeenkomst Atropos
Er wordt natuurlijk al maanden gewerkt aan wat het hoogtepunt van Wiede Wold moet worden: de uitvoering van het theaterstuk Atropos in de zelf te
Siart Smit & Daphne van der Wilt
Siart Smit is per 1 januari projectleider van Wiede Wold, een functie waarin hij Daphne van der Wilt terzijde staat. Samen sturen ze Wiede Wold aan.
Vera Vlog
Vera Vos, een bekend gezicht bij Wiede Wold, heeft nog een leuke verrassing voor jullie! Ze maakt namelijk fantastische vlogs!
Naaiatelier kostuums maken Atropos - Wiede Wold
Onder beleiding van mode-ontwerper Jonathan Kok Hai Who zijn een groot aantal dames bezig met het fabriceren van unieke kostuums voor voorstelling Atropos.
Stamtafel De Wolden - Designprogramma
Het allereerste project van het Designprogramma is bekend! Foodcurators gaat een unieke Stamtafel maken voor De Wolden! Lees snel meer.
Bellefair workshops wiede wold streekprogramma
Vrijdag 1 maart zijn de allerlaatste workshops voor de Wiede Wold kraam op de Bellefair! Willen jouw kinderen ook meedoen? Opgeven kan nog steeds!
Ontwerpers Digna en Lucas van Foodcurators kunnen jouw hulp goed gebruiken voor hun project als onderdeel van het Designprogramma van Wiede Wold.
Wiede Wold naar de Erasmus Universiteit
Afgelopen week bezocht Wiede Wold de Erasmus universiteit in Rotterdam om mee te praten over de toekomst van ons platteland. Het was een interessante middag.
Vos en Rooz kleuren de Wolden
Als onderdeel van het Designprogramma van Wiede Wold is Kunstduo Vos&Rooz druk bezig met opfleuren van onze gemeente!
Meneer Muis - Streekprogramma Wiede Wold
Ruinen Muizen zijn kleine, snelle en grappige beestjes. Sommige mensen hebben angst voor deze knaagdiertjes, maar voor Meneer Muis zal wel niemand bang zijn.
Repetitie ATROPOS
De beer is los, de repetities voor het theaterspektakel ATROPOS zijn allemaal begonnen, maar max is nu ATROPOS geworden.
Atropos Krantenartikel
Deze week staat er weer een mooi artikel over theatervoorstelling ATROPOS - onderdeel van het culturele jaar Wiede Wold - in de kranten!
Speciaal voor alle kinderen uit Ansen vanaf ongeveer 4 tot ca. 16 jaar komen docenten van Kindercircus Okidoki naar Ansen voor 2 middagen circuslessen.
Textiel atelier ATROPOS
Nu de eerste repetities begonnen zijn voor theatervoorstelling ATROPOS van de Peergroup zijn er natuurlijk ook kostuums nodig voor de acteurs!
Workshop voor Bellefair 2024
Wie komt er volgende week vrijdag kaarsen maken en schilderen voor de Bellefair? Leuke activiteit voor kinderen uit de gemeente.
Podcast Kleurrijk De Wolden
De allereerste aflevering van de podcast Kleurrijk De Wolden staat online! Lees hier waar je de aflevering kan luisteren (en bekijken)!
Redactie van het Kookboek Kleurrijk De Wolden is druk bezig met het opmaken van het boek.
Nu alle recepten en verhalen zijn verzameld, is het tijd om deze prachtig te bundelen in het Kookboek Kleurrijk De Wolden.
Workshops voor kraam Bellefair Wiede Wold
Op 20 april zal een heuse Wiede Wold kraam te vinden zijn op de Bellefair! De eerste workshop is al geweest, maar meedoen kan nog!
Acteurs bereiden zich voor op show in afvalkathedraal Koekangerveld: 'Blijft spannend'
In mei is Koekangerveld in gemeente De Wolden het decor van een nieuwe voorstelling van De Peergroup. Vandaag is de eerste repetitie.
Studio Nienke Hoogvliet - Designprogramma Wiede Wold
De laatste twee Designers die wij aan jullie willen voorstellen zijn Nienke Hoogvliet van Studio Nienke Hoogvliet en Tim Jongerius. Lees meer over hun plannen.
Boek Paleis de Wolden - Streekprogramma Wiede Wold
Nog even wachten en dan komt hét boek voor en door kinderen uit onze eigen gemeente uit! Schrijf je nu in voor een eigen kopie!
Duo Vos&Rooz Designprogramma Wiede Wold
De volgende 2 Designers die wij aan jullie voor willen stellen zijn Julia Roozenbeek en Vera Vos, samen creatief duo Vos&Rooz !
Kookboek Kleurrijk De Wolden
Nog maar 3 maanden en dan komt het Kookboek Kleurrijk De Wolden uit! Een kookboek met de lekkerste recepten van onze inwoners en meer.
Fijne feestdagen Wiede Wold
Namens het team van Wiede Wold wensen wij jullie allemaal hele fijne feestdagen en een prachtig 2024, vol met nieuwe culturele projecten!
De toekomst van het platteland klinkt door het expositie atelier Kracht van Kunst . De Wolder Boys komen voor het eerste samen.
NlvdR Taalproject - Streekprogramma Wiede Wold
Lekker met mekaar in dialect praten, ja het hoort er natuurlijk bij hier op het platteland. Maar wat is eigenlijk de toekomst van taal?
Het eerste Wolder Vinyl Café zit er op. Met een daverende slotavond in de tent in het groene hart van Zuidwolde, ging het licht uit.
Niels Albers - Designprogramma
In 2023 viert Gemeente De Wolden haar 25-jarig jubileum, en Niels Albers heeft iets speciaals in gedachten...
Volgend jaar zal een heus festival of een show georganiseerd worden, met als naam: Future Sound of Southern Forest!
In december wordt een geweldig evenement georganiseerd: het Wolder Vinyl Café. Lees snel verder. Ben jij er ook bij van 12 tot en met 16 december?
Wiede Wold Hoodies
Vanaf nu zijn de vrijwilligers van Wiede Wold makkelijk te herkennen door de speciale Wiede Wold- hoodies met bijbehorend petje!
Heb jij volgend jaar zin in een unieke filmervaring? Kom dan volgend jaar gezellig film kiek'n op een boerenerf!
Er is de hele maand november op de basisscholen in de gemeente De Wolden hard gewerkt aan het boek ‘Paleis De Wolden’. Dat wordt door
Deze maand hebben de leerlingen van alle basisscholen in de gemeente De Wolden hard gewerkt aan het boek 'Paleis De Wolden'.
Lentefestival
Kijk jij ook al zo uit naar het voorjaar? De herfst is nog maar krap aan bezig, maar toch verlang je misschien al weer naar
De volgende 2 Designers die wij aan jullie voor willen stellen zijn Digna Kosse and Lucas Mullié, ook wel bekend als Foodcurators.
Het glazen huis in De Wolden?! Het gaat er aankomende december op lijken! Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!
Tingieter streekprogramma
Maak kennis met één van de nieuwe projecten van het streekprogramma; De Tingieter vertelt: de toekomst van het platteland.
Om de afvalkathedraal te kunnen bouwen, is er een ontwerp nodig. Daar zijn wij druk mee bezig, samen met jullie!
Liselore - Design Programma
De volgende Designer die ook meedoet aan het Designprogramma van Wiede Wold is Liselore Frowijn!
Streekprogramma Wiede Wold - Belle Fair echten
Op 20 april 2024 zal de Bellefair weer gehouden worden in Echten. Eén en al gezelligheid, met allerlei kraampjes, eten, drinken, kunst, cultuur en muziek.
Trailer ATROPOS
Volgend jaar mei begint de theatervoorstelling ATROPOS van de Peergroup in de nog te bouwen Afvalkathedraal. Dat duurt natuurlijk nog even, maar we kunnen nu
Circus van de toekomst: Streekprogramma Wiede Wold
Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze jongeren uit de gemeente elkaar beter leren kennen? Door een kindercircus te organiseren natuurlijk!
Kees en Marieke Opmeer vertellen meer over het project: Maak je eigen boek De Wolden. Benieuwd? Lees snel verder!
Afvalkathedraal Wiede Wold
Kom jij ook meedenken op 1 november? Je bent van harte welkom om jouw visie te delen over het ontwerp van de afvalkathedraal.
Designer Arne Hendriks
Ontmoet Arne Hendriks, één van de Designers van het Design Programma van Wiede Wold. Benieuwd wat de visie is van Arne? Lees snel meer...
Jeugdvoorstelling Vinnie
In de herfstvakantie speelt Peergroup de jeugdvoorstelling Vinnie drie keer op de Hooizolder van Boerderij Straathof. Ben jij er ook bij?
Stem op de Afvalkathedraal
De Afvalkathedraal, onderdeel van het cultuurjaar Wiede Wold, is genomineerd voor een Award van de Duurzaamheid! Jij stemt toch ook op ons?
Winnaar Wiede Wold fotowedstrijd
We hebben een winnaar van de Wiede Wold Fotowedstrijd! Wethouder Albert Haar overhandigde de prijs aan Lammie van Elp, die de mooiste foto instuurde.
Ontwerper Designprogramma Wiede Wold Nikki Gonnissen
We stellen graag Nikki Gonissen aan jullie voor, een van de geweldige ontwerpers die de toekomst op het platteland verkent als onderdeel van Wiede Wold!
Streekprogramma Wiede Wold: Samen Keten (zonder beperking)
De Woldense jeugd heeft een geweldige cultuur, en een deel daarvan is samen chillen in de keet met muziek. Maar wist je dat sommige kinderen
Antoine Peters - Designer Wiede Wold
Ontmoet de allereerste Designer, onderdeel van het Design Programma van Wiede Wold: Antoine Peters!
Meneer Muis
Meneer Muis is een alchemist, hij heeft geen mening, hij verbindt. Momenteel verblijft hij in het expositieatelier Kracht van kunst in Ruinen. Benieuwd? Lees snel
Basisschool klas kijkt het Kick-off filmpje van Streekprogramma Eigen Boek Koninklijk De Wolden.
Nog even en de workshop van "Maak je eigen Boek" gaan van start. Leerlingen van de groepen 5 en 6 van de bassischolen in De
Voorstellen: de designers
Wij stellen jullie graag voor aan de Designers die druk bezig zijn met het maken van prachtige werken, te zien in 2024.
Nieuwe ronde streekprogramma
In het voorjaar van 2023 is Wiede Wold begonnen met de eerste ronde van het Streekprogramma. Vanaf nú kan je kennis maken met een hele reeks
Fotowedstrijd Wiede Wold
Wil jij ook kans maken op 2 kaartjes voor theatervoorstelling ATROPOS? Doe dan mee aan de fotowedstrijd en lever je mooiste foto in voor 1 oktober!
Kracht van Kunst, Ruinen
De zomer mag dan misschien wel officieel voorbij zijn, ook de herfst heeft nog genoeg droge dagen in petto. Ideaal om lekker een heel stuk
Auditieronde MAX - ATROPOS
De auditieronde is officieel begonnen: vanaf vorige week zijn de eerste jongeren bezig met auditie doen voor voorstelling ATROPOS.
Kaarsenrecyling het Tweede Lichtje
Kan jij tijdens het fietsen van de Wiede Wold fietsroute wel een kopje koffie of thee gebruiken? Stop dan vooral eens bij Kaarsenrecycling Het tweede
Galerie Femke Anne
Heb jij de Wiede Wold fietsroute al gefietst? Grote kans dat je in Ruinen op de Brink ook een Wiede Wold vlag hebt zien staan.
Blik op de Kerk Wiede Wold
Wanneer je de Wiede Wold fietsroute fietst, stop dan zeker eens bij de Kerk van Blijdenstein, waar initiatief Blik op de Kerk begint.
Max - ATROPOS
De auditiedagen voor de rol van Max in voorstelling ATROPOS komen eraan. Opgeven voor de audities kan tot en met 15 september.
Aftrap Afvalkathedraal en ATROPOS - 6 september
6 september was de aftrap van de Afvalkathedraal en locatievoorstelling ATROPOS. Wat was het gezellig.
Museumboerderij Karstenhoeve
Ook Museumboerderij Karstenhoeve ligt langs de Wiede Wold fietsroute, de fietsroute speciaal ontwikkeld ter ere van het culturele jaar.
Fotowestrijd
Wie maakt de mooiste foto met het thema: ‘het gezicht van een leefbaar platteland’ en maakt kans op 2000,-?
Uitnodiging voor de Kick off van de Afvalkathedraal en ATROPOS.
Kom jij ook naar de Kick-off van de Afvalkathedraal en voorstelling ATROPOS? Je bent van harte welkom op 6 september, vanaf 15.00 uur.
Fotowedstrijd Wiede Wold
Fiets jij deze september de Wiede Wold fietsroute? Doe dan mee aan de Fotowedstrijd! Maak de mooiste foto van ons platteland en wie weet win
Kick-off Afvalkathedraal
Het culturele theater ‘ATROPOS’, dat volgend voorjaar in de nog te bouwen afvalkathedraal te zien zal zijn, wordt op woensdag 6 september afgetrapt. Dat gebeurt
Wiede Wold vlag bij Zorgboerderij Naoberhoeve
Langs de Wiede Wold fietsroute ligt ook Zorgboerderij Naoberhoeve, een boerderij die past binnen het thema van Wiede Wold.
Mina Koes openlucht Theatervoorstelling
Kom kijken naar openlucht voorstelling "Beetje Dom", opgevoerd door toneelgroep Bende van Mina Koes op de mooiste locaties in onze regio.
Max - ATROPOS
Voor ATROPOS zoeken we muzikanten uit de regio voor de voorstelling ATROPOS, om samen met een groot team van vakidioten en gelijkgestemden muziek te spelen.
Wiede Wold vlag bij Galerie Kuunstig
Ben jij een fan van kunst? In Echten ligt Galerie Kuunstig, een kunstgalerie waar je binnen verschillende kunstvormen kan bekijken.
Max - ATROPOS
Het culturele theater ‘Atropos’, dat volgend voorjaar in de nog te bouwen afvalkathedraal te zien zal zijn, wordt op woensdag 6 september afgetrapt.
Blik op de Kerk Wiede Wold
Blik op de Kerk; Wandelen met een fraaie Blik op de Kerk van Blijdenstein. Henk van Netten vertelt meer over het initiatief.
Landgoed Welgelegen in Koekange
Landgoed Welgelegen ligt ook langs de Wiede Wold fietsroute, de fietsroute die gemaakt is ter ere van het culturele jaar van de gemeente de Wolden.
Uitnodiging voor de Kick off van de Afvalkathedraal en ATROPOS.
Kom jij ook naar de Kick-off van de Afvalkathedraal en voorstelling ATROPOS? Je bent van harte welkom op 6 september, vanaf 15.00 uur.
Wiede Wold vlag bij de Landgoedwinckel in Echten.
In echten, langs de Wiede Wold fietsroute, ligt De Landgoedwinckel, een landelijke cadeauwinkel.
Vlag bij Museum de Wemme
Ben jij al langs museum de Wemme gefietst? Wellicht dat je een Wiede Wold vlag bent tegengekomen!
Wiede Wold vlag bij de Meule van Wassens in Zuidwolde
Speciaal voor de Wiede Wold fietsroute zijn vorige week de eerste vlaggen verspreid. Ook bij de Meule van Wassens in Zuidwolde staat een vlag.
Art to go Ruinen Wiede Wold vlag
Eén van de culturele belevingen langs de Wiede Wold fietsroute is de Art to go pop-up galerie.
Wiede Wold vlag groen
Speciaal voor de Wiede Wold fietsroute zijn vorige week de eerste vlaggen verspreid. Heb jij ze al gezien?
Max - ATROPOS
De voorstelling Atropos van Peergroup Locatietheater is inmiddels in voorbereiding. Voor de hoofdrol van Max hebben zich al dertig kandidaten gemeld.
Post van de gemeente met daarbij de Wiede Wold fietskaart
Deze week viel hij al op de deurmat van de eerste inwoners van de gemeente De Wolden: De Wiede Wold Fietskaart!
Theatervoorstelling De Bende van Mina Koes.
Afgelopen zaterdag middag was de try-out van het nieuwste wagenspel van schrijver Jan Veenstra. Wiede Wold kwam kort voor in het stuk.
fietskaart van de Wiede Wold Fietsroute
De Wiede Wold Fietskaart is klaar! Al fietsend kan je de culturele parels van De Wolden verkennen.
Goed nieuws! Het beeld ‘Wat zou de jeugd in de toekomst anders willen’ blijft langer staan!
Op 28 juni hield NICE een expo en paneldiscussie om een aantal actuele projecten in de etalage te zetten, waaronder de Afvalkathedraal!
Dames zijn bezig met het maken van een vlag, gemaakt van verschillende lapjes stof.
Een groepje dames is druk in de weer met het maken van vlaggen, voor de Afvalkathedraal én voor dorpshuizen.
De laatste avond van Kleurrijk Koken was een groot succes! Op woensdagavond 21 juni kwamen vele Woldenaren bij elkaar in Echten voor de Midzomeravond.
Dagblad van het Noorden heeft een artikel geschreven over de afvalkathedraal, één van de onderdelen van Wiede Wold.
Afgelopen zaterdag hield de Peergroup een patchwork workshop, om samen de allereerste bouwmeester vlag te maken. Kijk hoe leuk deze geworden is.
Aankomende zaterdag, 17 juni, organiseert de Peergroup een patchwork workshop, waarbij je mee kan helpen aan het maken van een mega-vlag.
Op vrijdagavond 16 juni om 19.00 uur zullen Digna Kosse en Lucas Mullié een boeiende lezing verzorgen met als titel 'fast-food-shake-slow'.
Op 17 juni organiseert de Peergroup een patchwork workshop, waarvan het resultaat in de Afvalkathedraal komt te hangen.
De eerste twee avonden van Kleurrijk Koken zijn al geweest en waren een groot succes. Meedoen kan nog steeds.
Op zondagmiddag 4 juni organiseert Museum De Wemme een lezing van Ajaan Hijmans over voeding.
3 kinderen en een oudere man zitten aan tafel bij evenement Kleurrijk koken als onderdeel van Wiede Wold.
Na drie gezellige avonden Kleurrijk Koken kan al vastgesteld worden dat dit een groot succes is. Er komen nog 2 avonden aan.
Een mooie publicatie over Kleurrijk Koken in het Dagblad van het Noorden.
Tijdens Wiede Wold gaat een aantal professionele en internationaal vooraanstaande ontwerpers aan de slag.
Museum de Wemme heeft in het kader van Wiede Wold een speciale expositie 'Aan tafel'. Ga gerust eens een kijkje nemen!
Twee kinderen plaatsen bordjes in de grond als onderdeel van het Kunstwerk van programma Wiede Wold.
Wiede Wold wordt zichtbaar met kunstwerk voor gemeentehuis in Zuidwolde.
De Meppeler Courant heeft een artikel geschreven over één van de onderdelen van het Streekprogramma.
Op 11 mei was het eindelijk zo ver: de onthulding van het Kunstwerk, gemaakt door de jeugd van de Wolden.
Gemeente De Wolden krijgt een eigen boek! De leerlingen kregen alvast een voorproefje van waar het boek over zal gaan.
Op zondag 7 mei was het Familiedag bij Museumboerderij Karstenhoeve, als onderdeel van Wiede Wold.
De Peergroup is nog op zoek naar acteurs voor voorstelling ATROPOS.
Kom zondag 7 mei van 11:00 tot 16:00 uur samen met je (klein)kinderen naar de expositie “een fluitje van een cent”.
Als onderdeel van het Streekprogramma van Wiede Wold wordt er nu een Podcast gemaakt.
Voor het bouwen van de Afvalkathedraal zoeken we voor het textielatelier nog vrijwilligers.
Langs het wandelnet zijn een aantal blikken geplaatst, maar waarvoor?
Peergroup Locatietheater gaat los met de audities voor de nieuwe voorstelling Atropos!
Kleurrijk De Wolden is op zoek naar Woldenaren om samen te koken én natuurlijk ook samen van al het lekkers te genieten.