Veel belangstelling voor hoofdrol Max in theaterstuk ATROPOS | Afvalkathedraal

Max - ATROPOS

Peter Nefkens – Net buiten Koekangerveld is in het voorjaar van 2024 in de nog te bouwen Afvalkathedraal een aantal weken theater te zien. De voorstelling Atropos van Peergroup Locatietheater is inmiddels in voorbereiding, voor de hoofdrol van Max hebben zich al dertig kandidaten gemeld.

Er wordt hard gewerkt aan het ontwerpo van de kathedraal, de bouw moet later dit jaar beginnen. Als er dan in het voorjaar van 2024 een kathedraal staat aan de Mr. J. de Blieckweg, moet er natuurlijk ook theater gespeeld worden.

De Peergroup is voor de voorstelling Atropos nog op zoek naar jonge acteurs. Er worden tussen de 10 en 15 jonge acteurs gezocht voor de hoofdrol van Max. Het gaat om jongeren tussen de 14 en 20 jaar die in Noord-Nederland wonen en zin hebben om mee te spelen. Ze worden dan afwisselend ingezet in de voorstelling.

Daarnaast worden meerdere spelers gezocht voor het ensemble, dat zorgt voor zang, beweging, dans en korte teksten. „Voor de rol van Max hebben we tot nu toe dertig kandidaten en voor het ensemble nog eens zo’n aantal. Dat mogen er van ons nog wel drie keer zoveel worden, dan kunnen we spetterende audities organiseren”, laat Renate Dokter namens de Peergroup weten. „Ze komen vooral uit Drenthe, waaronder natuurlijk uit De Wolden. Dat willen we ook graag, al mag iedereen zich aanmelden.”

In Atropos maken de jongeren de dienst uit en schudden ze het publiek wakker. Zij willen niet afwachten tot de wereld vergaat en gooien het roer liever meteen om, nu het misschien nog kan. Ze poken, schelden, wijzen, trekken, duiden, duwen en schreeuwen totdat de boodschap eindelijk landt. Atropos is een voorstelling door en voor jongeren. Zij hebben de moed om Atropos, het Onafwendbare, recht in de ogen te kijken.

Er zijn twee auditierondes, op zaterdag 16 en 23 september in de gemeente De Wolden. Aanmelden kan tot en met vrijdag 15 september via www.peergroup.nl/atropos De voorstellingen vinden plaats van 24 mei tot en met 30 juni 2024 aan de Mr. J. de Blieckweg in Koekangerveld.

Lees ook: