Streekprogramma

Het cultureel jaar heeft een bomvol programma! Eén van de onderdelen van het cultureel jaar is het streekprogramma. Binnen het streekprogramma van Wiede Wold krijgen culturele activiteiten die gestart worden vanuit de inwoners, kunstenmakers en verenigingen uit gemeente De Wolden een plek. Iedereen kan dus meedoen. Doormiddel van de culturele activiteiten krijg je een kijkje in de toekomst van het platteland.

Projecten Streekprogramma

..-..-24

Circus van de toekomst

Het circus van de toekomst is onderweg naar De Wolden! In samenwerking met Kindercircus Okidoki kunnen de kinderen uit de Wolden meedoen met workshops. Het resultaat? Een echte circusopvoering! 

..-..-24

Meneer Muis - Van houtskool tot goud

Meneer Muis is een alchemist, hij heeft geen mening, hij verbindt.  Chillend in zijn bolderkar luistert hij graag naar vragen, verhalen en dromen van jongeren.

..-..-24

Samen Keten (zonder beperking)

Onze kinderen, met een beperking, hebben allemaal een toekomst in De Wolden. Zij gaan niet, zoals andere kinderen ergens studeren en elders wonen. Hun toekomst ligt hier, in De Wolden. 

..-..-24

Film kiek’n op ’t boerenerf

Kom jij ook film kijken op een boerenerf? De film “Onder het maaiveld” gaat over de cruciale rol van bodemkwaliteit in de agrarische sector, inspirerend voor iedereen woonachtig in De Wolden. 

..-..-24

Future Sound of Southern Forest

In 2024 kan jij meedoen of komen kijken bij een show waarin nieuwe makers hun talenten kunnen laten zien op het gebied van digitale, audiovisuele en beeldende kunst.

..-..-24

Lentefestival 2024

Als onderdeel van Wiede Wold wordt het lentefestival georganiseerd, speciaal voor de jongsten van onze gemeente: kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Ben jij benieuwd? 

..-..-24

De tingieter vertelt: de toekomst van het platteland

Leerlingen van basisscholen in De Wolden schrijven een verhaal. De winnende verhalen worden niet alleen in woord, maar ook met tinnen beeldjes voorgelezen. 

20-04-24

Belle Fair Echten

Door samen een ‘Wiede Wold’ bedrijf te starten, krijgt de jeugd uit Echten de mogelijkheid om samen creatief te zijn. De uitkomst zal verkocht worden tijdens de Belle Fair. 

..-..-24

NLvdR Taalproject

Bij de toekomst van het Platteland hoort ook het dialect dat gesproken wordt in De Wolden. Maar wat is nou eigenlijk de toekomst van taal (Nederlands en Drents), en wat is het verschil in taalgebruik in de stad (straattaal) en het platteland?

..-..-24

Crossmediale minidocu erfgoed De Wolden

In De Wolden zijn talloze cultuurhistorische landschapsverhalen te vinden. Deze zijn alleen wel erg lastig te vinden, aangezien de verhalen nóg niet zichtbaar zijn.

25-04-23

Blik op de kerk

Tijdens het wandelen kom je af en toe een 80cm hoog paaltje tegen, met daarop een conservenblik met een verrassend uitzicht. 

02.05.23
Hoe zien inwoners de toekomst van ons platteland? In deze podcast komen de verhalen van inwoners uit de 17 kernen van De Wolden samen.
01.04.23
Kom ook eens kijken naar de tentoonstelling "EET SMAKELIJK!?" van Museum De Wemme, als onderdeel van Wiede Wold.
01.06.23
De Gemeente De Wolden krijgt een eigen boek, als onderdeel van Wiede Wold, met een koninklijk tintje!
06.06.23
Als onderdeel van Wiede Wold worden culturele workshops georganiseerd voor basisschoolleerlingen in de gemeente De Wolden.
11.05.23
Wiede Wold staat in het thema van de toekomst van het platteland. Maar wie gaat er in deze toekomst leven? Juist, de jeugd.

01-04-23

“Een fluitje van een cent”

Als onderdeel van Wiede Wold heeft Museumboerderij de Karstenhoeve een expositie georganiseerd, met als naam “een fluitje van een cent”. Kom jij ook kijken?

01-04-23

Kleurrijk Koken

Tijdens Kleurrijk Koken gaan Woldenaren samen koken, om vervolgens samen de maaltijd te nuttigen en het gesprek aan te gaan. Deze verhalen worden gebundeld tot een kookboek. Benieuwd? 

Andere
projecten

Naast het streekprogramma zijn er meer culturele activiteiten in De Wolden! Bekijk het Side programma voor meer informatie en stap ook eens op de fiets om al het moois in onze gemeente te bewonderen. 

01.08.23

Wiede Wold Fietsroute

De Wiede Wold fietsroute is een route van 70 km (op te splitsen in 2 kleinere routes) en gaat over de knooppunten van het fietsnetwerk. De route is desgewenst op te splitsen in twee kortere rondjes.

12-12-23

Wolder Vinyl Café

In december van dit jaar zal het Glazen Vinyl-huis geplaatst en geopend worden in de Wolden. Benieuwd? Klik dan snel verder!