Streekprogramma

Boek Koninklijk De Wolden

Nog even wachten en dan heeft de gemeente De Wolden een eigen boek! Na de zomervakantie gaan namelijk de leerlingen van de groepen 5 en 6 van de bassischolen in De Wolden samen een boek maken. Elke groep maakt een eigen hoofdstuk, zowel met tekst als met illustraties, die later samengevoegd worden tot één boek.

De leerlingen worden hierbij begeleid door beeldend kunstenaar Marieke Opmeer en auteur Kees Opmeer. Aan de hand van een vooraf aangegeven rode draad ontstaat een doorlopend verhaal met 20 hoofdstukken dat daadwerkelijk wordt gedrukt en uitgegeven!

Ben jij al benieuwd? Hier alvast een klein voorproefje van waar het boek over zal gaan:

In het geheim maakt de koninklijke familie plannen om een paleis in De Wolden te laten bouwen waar ze gezamenlijk willen gaan wonen. Twee kinderen uit De Wolden vinden een bouwtekening die Beatrix tijdens een oriënterend bezoek verliest. Ze raken met haar in gesprek en gaan samen verkennen wat De Wolden te bieden heeft aan de koninklijke familie: cultuur, sport (paarden o.a.), recreatie, diversiteit, meer-generatie-wonen, vernieuwende boerenbedrijven, natuur e.d. De leden van de koninklijke familie zijn dan per slot van rekening nieuwkomers. Het gaat om locaties die in de buurt van de scholen zijn gelegen. Ook geven ze aan wat er moet gebeuren om De Wolden nog aantrekkelijker te maken voor de koninklijke familie (van jong tot oud). Van deze ‘verkenningstocht’ maken de kinderen in het verhaal een vlog die aan de koninklijke familie kan worden getoond.

Aangezien het boek deels over de koninklijke familie gaat, is er aan Prinses Laurentien gevraagd om een voorwoord te schrijven. Ook zal zij het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen!

Wanneer het boek exact af is, is op dit moment nog niet bekend, we houden je op de hoogte via de website, de Facebookpagina en het Instagram account.