Samen Keten (zonder beperking)

Toekomst voor iedereen

Onder het centrale thema van Wiede Wold wordt gekeken naar hoe de toekomst van het platteland eruit zal zien. Deze toekomst omvat alle inwoners van onze gemeente, inclusief de jongeren met een beperking uit De Wolden.

Deze kinderen, met een beperking, hebben allemaal een toekomst in De Wolden. In tegenstelling tot andere kinderen zullen zij niet elders gaan studeren en wonen. Hun toekomst ligt hier, in de buurt van hun ouders, op zorgboerderijen en in zorginstellingen in De Wolden. Ze zijn een integraal onderdeel van de toekomst van De Wolden en behoren tot De Wolden.

Als onderdeel van het Streekprogramma van Wiede Wold zullen deze jongeren hun eigen project hebben en deelnemen aan andere projecten binnen Wiede Wold.

Samen Keten

Op 5 april staat er een bijzonder evenement op de planning: een gezamenlijke Keet/Disco avond, speciaal georganiseerd voor onze jongeren, zowel met als zonder beperking.

Het wordt een bruisende avond vol plezier en gezelligheid, doordrenkt met de sfeer van het platteland en geïnspireerd door de kleurrijke wereld van country en western, cowboys en indianen.

Bij het Ambacht in Ruinerwold zullen de jongeren samen komen om te genieten van een avond vol muziek, dans en amusement. 

Samen keten zonder beperking wiede wold

Paleis De Wolden

De jongeren van de Disco bezoeken veelal de Mackayschool in Meppel.  Daarom hebben we de Mackayschool aan het boek “Paleis de Wolden” van Kees en Marieke Opmeer gekoppeld, een ander project van het Streekprogramma van Wiede Wold.

3 groepen van de Mackayschool, waar de meeste van onze discogangers naar toe gaan, hebben meegeschreven aan het boek. Ze hebben de laatste 3 hoofdstukken bedacht. Het zijn hele creatieve hoofdstukken geworden, met prachtige verhalen. De kinderen hebben genoten van het meeschrijven en zijn reuze trots dat ze mee hebben gewerkt aan een echt boek! 

Tijdens de boekpresentatie op 19 april zal de vaste DJ van de disco (DJ Marlies) de muziek verzorgen, dus dat wordt vast een heel feestelijke middag!

Boek Paleis de Wolden - Streekprogramma Wiede Wold

Perenbloesem Wandeltocht

Dit jaar wordt vanuit het Ambacht in Ruinerwold een perenbloesem wandeltocht voor kinderen georganiseerd. Deze bijzondere activiteit brengt jong en oud samen in een prachtige samenwerking tussen verleden en toekomst.

Onze disco-kinderen zijn enthousiast betrokken bij dit evenement en zullen onderweg kraampjes bemannen. 

 

En nog veel meer…

Op dit moment wordt er nog gekeken naar andere aanhaak mogelijkheden voor de disco-kinderen. Meer informatie hierover volgt nog.