Future Sound of Southern Forest

Future Sound of Southern Forest

Bij een cultureel jaar mag een project met onder andere muziek natuurlijk niet ontbreken. En daar zorgt het DJ Collectief ‘Southern Forest’ uit Zuidwolde wel voor. In de komende maanden zullen zij samen met mediastichting Born Digital onder de gemeenschappelijke noemer ‘Future Sound of Southern Forest’ een aantal activiteiten plannen. Hierin staat de samenwerking tussen muziek en visuele kunst centraal. 

In dit project richt de organisatie zich op nieuwe makers. We hebben het dan over jongeren, creatieven aan het begin van hun carrière, maar ook over makers die hier pas kort zijn gevestigd en wellicht al jaren een artistieke of muzikale discipline beoefenen.

Het doel? Deze nieuwe makers met elkaar verbinden en in contact brengen met culturele organisaties in de gemeente De Wolden. Zo kunnen zij samen bijdragen aan een divers cultureel landschap dat volop bloeit en voor nieuwe kansen en verbindingen zorgt. 

Het eindresultaat? Een geweldige audiovisuele live show!

Visual Music Lab

Op vrijdag 10 mei slaan Stichting Born Digital en Club SF de handen ineen voor een uniek evenement: het VISUAL MUSIC LAB. Dit evenement is speciaal ontworpen voor een brede groep creatievelingen, waaronder muzikanten, DJ’s, producers, visuele kunstenaars, VJ’s, motion graphics designers, animatoren, videomakers, en vele andere artistieke geesten. Het doel? Het samenbrengen van diverse talenten om te experimenteren en te innoveren op het snijvlak van muziek en visuele kunst.
 
Deze creatieve improvisatie sessie vindt plaats in de theaterzaal van het Wolderhuus en is bedoeld voor makers om samen te werken aan een audiovisueel stuk wat publiekelijk gepresenteerd wordt tijdens FUTURE SOUND OF SOUTHERN FOREST (FSOSF) van 29 juni in het Wolderhuus.
 
Ben je ook van de toekomstmuziek en wil je mee doen? Of heb je vragen hierover? Vul dan  dit formulier in of mail (info@southernforest.nl). Je bent van harte welkom!
Visual Music Lab

Save the date: 29 juni

Op 29 juni is de feestelijke openingsdag van het Wolderhuus met tal van activiteiten in en rond het gebouw. Gratis toegankelijk. Hier wordt het eindresultaat van FSOSF gepresenteerd. 

Voor wie niet wachten kan: tijdens de Wie-De-Wolden Dag op 28 april in Echten, is Club SF ook present.

Crisis Cross Festival 

Naast de eigen georganiseerde evenementen zal FSOSF ook aanwezig zijn op het Crisis Cross Festival. Meer informatie hierover volgt snel.