Streekprogramma

Future Sound of Southern Forest

Born Digital is een wisselend gezelschap van creatieven, die elkaar door de jaren heen treffen in gezamenlijke projecten en tal van samenwerkingen op het snijvlak van digitale, audiovisuele en beeldende kunst. Al daarvoor vonden enkele liefhebbers van elektronische muziek in Zuidwolde elkaar en ontstond het DJ collectief Southern Forest.

In 2024 gaan we een festival of show te organiseren, met meer diversiteit door programmering van verschillende genres en disciplines. Hieruit volgt ook de wens om een nieuw en breder publiek aan te spreken. Een nieuw geluid, nieuwe richting, met als werktitel: FUTURE SOUND OF SOUTHERN FOREST. Met FSOSF willen we kansen bieden voor nieuwkomers en jonge makers.

In dit project richten we ons op nieuwe makers. Hieronder verstaan we jongeren, creatieven aan het begin van hun carrière, maar ook makers die hier pas kort zijn gevestigd en wellicht al jaren een artistieke of muzikale discipline beoefenen. We zien het als uitdaging deze mix van makers te verenigen om samen bij te dragen aan een divers cultureel landschap dat volop bloeit en voor nieuwe kansen en verbindingen zorgt.

  • Verbindingen leggen tussen nieuwe makers, jongeren en (gevestigde) culturele organisaties uit de gemeente
  • Het organiseren van co-creatie evenementen, workshops en (audiovisuele) concerten
  • Ruimte ontwikkelen voor artistieke uitwisselingen en residencies
  • Jongeren maken zelf muziek, kunst & cultuur, die we een podium geven
  • Nieuwkomers brengen een culturele lading mee die vaak (nog) geen plek heeft in gangbare evenementen en projecten.

We nodigen nieuwe makers uit om aan te haken en presenteren de uitkomsten aan een breed publiek.