Film kiek'n op 't boerenerf

Kom samen film kiek’n!

Drenthe Boert Bewust organiseert film kiek’n bij die boer! Laat je samen met ons inspireren door de film ‘Onder het maaiveld’ tijdens een compleet verzorgde avond. 
 
De film ‘Onder het maaiveld’ gaat over bodemleven. Bodem is niet zomaar iets waar we op lopen; het is de basis van ons bestaan. De film werpt een verhelderend licht op dit cruciale aspect van onze planeet en nodigt ons uit om na te denken over hoe we de bodem het best kunnen koesteren, zodat deze ook op de lange termijn hoogwaardige voedselproductie kan blijven ondersteunen. Laat je meeslepen door de prachtige beelden en de inspirerende verhalen die deze film te bieden heeft.
 
Maar het gaat niet alleen om passief kijken naar een scherm. Na de vertoning van de film is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Hoe kunnen we als individuen en gemeenschap bijdragen aan het behoud en de gezondheid van onze bodem? Dit is een vraag die ons allemaal aangaat en die we samen kunnen verkennen tijdens deze bijzondere avond.
 
Deze activiteit als onderdeel van het streekprogramma van Wiede Wold wordt georganiseerd door Drenthe Boert Bewust, Drenthe Boert Bewust is een initiatief dat werkt aan verbinding tussen boeren en tuinders en hun samenleving. 
 

Kijkje op het erf

En waar anders kun je deze ervaring beleven dan op het prachtige boerenerf van de familie van Raalte? Voordat de film begint, nodigen we je uit om een kijkje te nemen achter de schermen van dit familiebedrijf. Ontdek de passie en toewijding waarmee zij elke dag werken om ons te voorzien van voedsel van de hoogste kwaliteit. Voel de verbondenheid met het land en de mensen die het bewerken terwijl je rondwandelt over het erf.

Meer informatie volgt binnenkort.

Kom je ook Koe Kroelen?

Voorafgaand aan het kijken van de film zal er in de middag op het boerenerf van de familie voor het 5e jaar het Koekroelfestival gehouden worden. Superleuk voor kinderen! Ook hier zal binnenkort meer informatie over volgen.

Koe kroelen wiede wold

Datum: 15 juni 2024
Tijdstip Koekroelen:
11.00-16.00 uur
Tijdstip Film kiek’n:
19.00 uur
Locatie:
Paardelanden 3, 7925 PJ Linde