Streekprogramma

Kleurrijk Koken

Als je aan kleurrijk koken denkt, denk je misschien aan het koken met felgekleurde ingrediënten zoals oranje wortels, rode bieten, groene komkommer, witte vis of paarse kool. Leuk, maar niet helemaal de insteek van Kleurrijk Koken, één van de onderdelen van het Streekprogramma.

Nee, Kleurrijk Koken is een initiatief met als doel om het gesprek op gang te brengen tussen de verschillende groeperingen die wonen in de gemeente De Wolden. De inwoners van De Wolden kan je immers ook zien als Kleurrijk. Door samen aan tafel te schuiven voor een maaltijd krijgen bewoners van de gemeente de mogelijkheid om elkaars cultuur te delen. Iedereen is welkom: oud, jong, mensen die heel hun leven al in De Wolden wonen, mensen die vanuit een ander deel van Nederland in De Wolden zijn komen wonen, mensen uit het Midden-Oosten, mensen uit Afrika, boeren, bestuurders van De Wolden.

Bewoners worden uitgenodigd op vier verschillende data in mei en juni, om in plattelandsrestaurant Op De Deel samen te koken én natuurlijk ook samen van het lekkers te genieten.

Tijdens het koken ontstaan gegarandeerd mooie gesprekken. Deze verhalen worden ook gebundeld in een Kleurrijk Kookboek van De Wolden, vol met recepten en de verhalen uit de regio. Ook zullen gedeeltes van de verhalen opgenomen worden die later beluisterd kunnen worden in de podcast Kleurrijk De Wolden.

Wanneer: 10 mei, 17 mei, 7 juni, 21 juni
Waar: Plattelandsrestaurant Op De Deel, Zuidwolde