Kleurrijk Koken van De Wolden is gepresenteerd

Kookboek Kleurrijk De Wolden

Peter Nefkens – Kleurrijk Koken van De Wolden is gepresenteerd.

Wat is het geheime recept van burgemeester Inge Nieuwenhuizen voor het maken van een lekkere pan nasi? En wat schotelt gedeputeerde Egbert van Dijk zijn gasten graag voor? Het zijn maar een paar mooie voorbeelden van het Kookboek Kleurrijk De Wolden van Anneke van Proosdij en Marius Klein uit Echten.

Het kookboek werd tijdens de Ondernemersbeurs in Ruinerwold gepresenteerd. Het boek is gedrukt in een oplage van liefst 2000 stuks en is behalve met bijzondere recepten gevuld met verhalen én acties van lokale bedrijven. ‘We hebben al 800 boeken verkocht bij voorinschrijving’, vertelt Marius Klein tevreden. ‘Een flink aantal een bedrijven, maar toch ook 400 aan particulieren.’

Het concept voor het boek is van Anneke van Proosdij, ze kreeg niet alleen hulp van partner Marius Klein, maar ook van diens dochter Maarke Klein, die de grafische vormgeving voor haar rekening nam. De basis werd vorig voorjaar gelegd tijdens de vier bijeenkomsten van ‘kleurrijk koken’ bij plattelandsrestaurant Op de Deel in Zuidwolde, allemaal in het kader van Wiede Wold. Vanuit de hele gemeente kwamen daar mensen samen om te koken en te eten, maar bovenal om elkaar te leren kennen. Het werd een groot succes, vooral ook omdat jong en oud samen aan tafel kwam te zitten én omdat mooie recepten van deelnemers gebruikt konden worden voor het boek.

Het samenstellen van het boek door Anneke en de vormgeving door Maarke was een hele klus, maar het resultaat mag er zijn. Al die recepten maken het boek tot een culinair feestje en het biedt ook nog eens volop inzicht in al die lokale ondernemers die trots zijn op hun (vooral lokale) producten.

Het boek ‘Koken Kleurrijk De Wolden’ kost 12,50 euro en is te koop bij alle deelnemende ondernemers.

Lees ook: