Future Sound of Southern Forest

Peter Nefkens – Future Sound of Southern Forest: Toekomstmuziek in theaterzaal van het Wolderhuus

Wiede Wold loopt langzaam ten einde, maar bij de opening van het Wolderhuus werd nog een sterk staaltje van de toekomst gegeven onder de noemer van Future Sound of Southern Forest. Hoogtepunt was de speciale compositie over Wiede Wold, compleet met futuristische beelden waarin meerdere Wiede Wold-hoogtepunten waren te herkennen.

In de theaterzaal van het Wolderhuus was het vooral de jeugd die zich waagde aan workshops DJ en VJ, waarbij ze vrijwel direct resultaat konden zien op het grote scherm. DJ Michael Vitan hielp de dj’s in spé op weg en probeerde ze enthousiast te maken voor het vak. Dergelijke workshops werden ook al gegeven in mei in het Wolderhuus en bij de Crisis Cross.

Er waren meerdere plekken waar belangstellenden bezig konden met pixelkunst. Op tablets, maar ook op een speciale arcade-kast, die technisch is ontwikkeld door de Spanjaard Joan Puig met een design van Martijn Oosterga uit Zuidwolde. Het lijkt op een gamekast waar je in de jaren 80 Pacman speelde. Nu maakten belangstellenden er op simpele wijze met een aantal pixels een stop motion animatie.

Tweemaal werd de speciale Wiede Wold compositie uitgevoerd, een audiovisuele showcase van Mark Nieuwenhuis uit Amsterdam en zijn kompanen. Hij is niet alleen componist, maar ook trompettist, musicus en producer met een specialisatie in improvisatiemuziek. Terwijl Martin Boverhof en Anne Genternaar van Studio de Maan achter de knoppen van de VJ-set stonden, pakte Nieuwenhuis meermaals de trompet om ook een live bijdrage te leveren. Zo werd het een bijzonder spectaculaire show, waar foto’s in verwerkt waren van de designerkunst en de afvalkathedraal, maar waar ook bijdragen van leden van muziekvereniging Woudklank in voorkwamen.

Lees ook: