Future Sound of Southern Forest

Future Sound of Southern Forest

Bij een cultureel jaar mocht een project met onder andere muziek natuurlijk niet ontbreken. Daar zorgde het DJ Collectief ‘Southern Forest’ uit Zuidwolde wel voor. In de maanden die volgden, planden zij samen met mediastichting Born Digital een aantal activiteiten onder de gemeenschappelijke noemer ‘Future Sound of Southern Forest’. In deze activiteiten stond de samenwerking tussen muziek en visuele kunst centraal.

In dit project richtte de organisatie zich op nieuwe makers. Dit betrof jongeren en creatieven aan het begin van hun carrière, maar ook makers die pas kort in de regio waren gevestigd en wellicht al jaren een artistieke of muzikale discipline beoefenden.

Het doel was om deze nieuwe makers met elkaar te verbinden en in contact te brengen met culturele organisaties in de gemeente De Wolden. Zo konden zij samen bijdragen aan een divers cultureel landschap dat volop bloeide en voor nieuwe kansen en verbindingen zorgde.

Het eindresultaat? Een geweldige audiovisuele live show!

Visual Music Lab

 

Op vrijdag 10 mei sloegen Stichting Born Digital en Club SF de handen ineen voor een uniek evenement: het VISUAL MUSIC LAB. Dit evenement was speciaal ontworpen voor een brede groep creatievelingen, waaronder muzikanten, DJ’s, producers, visuele kunstenaars, VJ’s, motion graphics designers, animatoren, videomakers, en vele andere artistieke geesten. Het doel was om diverse talenten samen te brengen om te experimenteren en te innoveren op het snijvlak van muziek en visuele kunst.

Deze creatieve improvisatiesessie vond plaats in de theaterzaal van het Wolderhuus en was bedoeld voor makers om samen te werken aan een audiovisueel stuk, dat publiekelijk werd gepresenteerd tijdens FUTURE SOUND OF SOUTHERN FOREST (FSOSF) op 29 juni in het Wolderhuus.

Visual Music Lab

Eindresultaat

Tijdens de opening van het Wolderhuus op zaterdag 29 juni was het dan zo ver: de eindpresentatie van Future Sound of Southern Forest. Hoogtepunt was de speciale compositie over Wiede Wold, vergezeld van futuristische beelden waarin hoogtepunten van Wiede Wold te herkennen waren.

In de theaterzaal konden jongeren deelnemen aan DJ- en VJ-workshops, waarbij ze direct resultaat zagen op het grote scherm, begeleid door DJ Michael Vitan.

Er waren ook meerdere plekken voor pixelkunst, zowel op tablets als op een speciale arcade-kast, ontwikkeld door Joan Puig met een design van Martijn Oosterga. Bezoekers konden op deze kast eenvoudig stop-motion animaties maken.

Tweemaal werd de Wiede Wold-compositie uitgevoerd, een audiovisuele showcase van Mark Nieuwenhuis en zijn team, waarbij Nieuwenhuis live trompet speelde. De show bevatte foto’s van designerkunst en de afvalkathedraal, evenals bijdragen van muziekvereniging Woudklank.