Grensloos Kunst Verkennen

Grensloos Kunst Verkennen 2024 – Drenthe/Overijssel

De dertiende editie van Grensloos Kunst Verkennen in de Wijk, IJhorst en het tussenliggende Reestdal wordt dit jaar van 16 mei tot en met 2 juni 2024 gehouden. Elke donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur kun je genieten van alle kunst en de omgeving. Ook op 2e Pinksterdag (20 mei) is de route geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Het belooft een oogstrelende route te worden waar kunstenaars van heinde en ver hun meest inspirerende werken tentoonstellen.

Wat is Grensloos Verkennen?

Voor wie het nog niet kent: Grensloos Kunst Verkennen is een fiets- en wandelroute van ongeveer acht kilometer die je langs de kronkelende Reest brengt, de natuurlijk grens tussen Drenthe en Overijssel. Op verrassende locaties ontdek je kunstwerken die harmonieus samensmelten met de omgeving.

Laat je op 27 binnen- en buitenlocaties inspireren door de diversiteit aan kunstuitingen en materialen die internationale, nationale en regionale kunstenaars hebben gebruikt om hun visie tot leven te brengen.

Bewonder de elegante beelden en sculpturen van keramiek en glas, de bijzondere tekeningen en schilderijen, en laat je verrassen door abstracte werken waar balans en evenwicht de hoofdrol spelen. Maak kennis met installaties, zoals die van Merijn Vrij, Karin van Dam en Willem Harbers, die het landschap transformeren tot een levend canvas.

Nieuwgierig geworden? Meer informatie is te vinden op www.grenslooskunstverkennen.nl of volg GKV op Facebook en Instagram.

Duif - GKV
Duif - Marthe Roling 2022
Tijdreizigers - Pepijn vd Nieuwedijk 2022
Tijdreizigers - Pepijn vd Nieuwedijk
gkv2
The Gage - Atelier Joep van Lieshout
gkv3
Hemelwater Catalogus - Thea van Vliet

Datum: 16 mei t/m 2 juni elke donderdag t/m zondag + extra op maandag 20 mei, tweede Pinksterdag
Tijdstip: Van 11.00 – 17.00
Startpunt 1: Atlas Sportcafé, H. Tillemaweg 63b, de Wijk
Startpunt 2:
KroKo MultiPunt, Heerenweg 42, IJhorst
Entree: € 7,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.