Wiede Wold Licht uit

Maak kennis met Vera:

Dit is Vera Vos (23), een grafisch vormgever, illustrator en interactief ontwerper uit onze gemeente, De Wijk. Als je Wiede Wold al langer volgt op sociale media, heb je haar naam vast al eens gezien. Vera is namelijk zeer actief in onze gemeente op creatief vlak.

Dit zie je zeker terug in haar werkplaats/studio, net buiten het dorp in een oude boerenschuur, waar ze een scala aan creatieve projecten realiseert. Haar werk omvat het maken van huisstijlen, posters en flyers tot 3D-decor-aankleding, muurschilderingen en sociale projecten, waarbij ze geniet van samenwerkingen met anderen.

Ook in het kader van Wiede Wold is Vera al druk bezig: zo is ze onder andere een van de designers van het Designprogramma en mede-oprichtster van het Wolder Vinyl Café – een groot succes.

Maar Vera is ook nog bezig met iets anders leuks: ze maakt namelijk fantastische vlogs waarbij ze onder andere andere Woldenaren ontmoet en op bezoek gaat bij de verschillende projecten van Wiede Wold.

Benieuwd? Bekijk de video’s hieronder! Elke week wordt er een nieuwe video geplaatst!

Toneelvereniging UDI in Veeningen

De vereniging bestaat dit jaar 75 jaar & afgelopen maand speelden zij hun voorstellingen in dorpshuis De Marke in Veeningen.
Hoewel UDI dus al heel wat jaren bestaat, leeft de vereniging nog steeds ontzettend en… vanaf dit jaar ook weer met een nieuwe jongerengroep!

Zo’n 13 jongeren uit Veeningen zitten in de jeugdgroep, waaronder Lynn & Judith (13). Zij vertellen ons in deze video wat UDI precies is.

De Bergklanken

Deze week de eerste video van Wiede Wold Licht Uit! Een gloednieuwe video serie, speciaal voor Wiede Wold!
 
Voor de allereerste video ging Vera langs het dorpshuis De Barg’n in Berghuizen waar Muziekvereniging De Bergklanken repeteert.
Sjouke speelt zelf Bugel bij de muziekvereniging en neemt ons mee in hoe het is om bij de muziekvereniging te spelen, vertelt over het jeugdorkest & haar binding op het platteland.
 
Momenteel zijn ze druk aan het oefenen voor hun komende voorjaarsconcert in Ruinerwold aanstaande zaterdag op 23 maart!

Op Bezoek bij Hanke

In deze video gaat buurtmaker Vera op bezoek bij Hanke in Linde, die op jonge leeftijd een boerderij heeft gekocht samen met haar vriend. Hanke is een bekend gezicht in de buurt vanwege haar grote betrokkenheid bij het dorp!

Benieuwd naar het inspirerende verhaal van Hanke? Bekijk de vlog dan hiernaast!

Langs bij Atropos

Vera is vorig jaar langs geweest bij Janneke uit Oosteinde en Milena uit Zuidwolde, beide leden van theatergroep Garage TDI in Assen. Waarom? Nou, beide dames gaan dit jaar meedoen aan ‘Atropos’!
Misschien heb je al eens een poster gezien van deze intrigerende locatievoorstelling langs de weg of in de supermarkt. Maar wat ís het eigenlijk?
 
Vera heeft Janneke en Milena aan de tand gevoeld over hun betrokkenheid bij ‘Atropos’ en wat het precies inhoudt. En geloof ons, het belooft een spektakel te worden!

Het Verhaal van Hanna

Voor sommigen is het inrichten van een huis een lastige klus, maar voor Hanna is het een absolute passie die haar hart sneller doet kloppen! Vera Vos heeft een kijkje genomen in het leven van Hanna in Koekange om meer te weten te komen over haar liefde voor interieur.
Hanna is van kleins af aan al bezig met het interieur. Ze verplaatste als kind al graag alle meubels in haar slaapkamer & zo ontstond langzaam haar passie voor interieurinrichting.

Of het nu gaat om een complete make-over met meubels, kleuren, inrichting en stoffen, of om kleinere klusjes zoals raamdecoratie of het creëren van een specifieke sfeerhoek, Hanna staat voor je klaar. Ze adviseert, inspireert en begeleidt je graag in het hele proces.