Wiede Wold Lied

"Wij zijn De Wolden, De Wolden zijn wij!"

Het culturele jaar 2023/2024 van de gemeente De Wolden vieren we met een uniek muzikaal eerbetoon: het Wiede Wold Lied. Als Woldenaren mogen we best een beetje trots zijn op ons prachtige gebied, en wat is een betere manier om dit te uiten dan met een lied?

Het Wiede Wold Lied is niet zomaar een lied; het is een uitnodiging aan iedereen om mee te doen. Of je nu wilt zingen, spelen of allebei, iedereen is welkom om deel te nemen. Dit lied vertelt ons verhaal: wie we zijn, wat De Wolden betekent voor ons en hoe we de toekomst zien.

We hebben al een demo-versie opgenomen om je een idee te geven, maar we zijn vooral benieuwd naar jouw versie. Dus laat je creativiteit de vrije loop en deel jouw interpretatie van het Wiede Wold Lied met ons. Samen maken we van dit lied een symbool van onze gemeenschap en onze verbondenheid met De Wolden.

Doe mee, zing mee, speel mee. Want het Wiede Wold Lied is van ons allemaal.

Hoe kan jij meedoen?

Stap 1 :

Creëer samen met je band, koor of als solist jouw eigen interpretatie van het Wiede Wold Lied. Gebruik de tekst en de bladmuziek en bekijk de demo-versie ter inspiratie.

Laat je creativiteit de vrije loop en maak iets wat bij jou of jullie past, of dat nu grootschalig of juist intiem is, alles is welkom.

Stap 2 :

Neem je eigen versie op en mail deze naar communicatie@wiedewold.nl

Stap 3 :

En als je echt wilt uitblinken, waarom maak je dan niet meteen een videoclip? Kies een locatie in De Wolden, haal je camera tevoorschijn en schiet een videoclip die jouw versie van het lied tot leven brengt.

Ook deze kun je opsturen naar het hiernaast genoemde
e-mailadres. Zorg er wel voor dat je de bestanden via WeTransfer verstuurt.

Stap 4 :

Stuur je eigen versie in vóór 1 juni.

Van alle inzending zal uiteindelijk één compilatie worden gemaakt, Hét Wiede Wold Lied!

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ze te mailen naar communicatie@wiedewold.nl

We kijken ernaar uit om jouw creatieve bijdrage te ontvangen!

Tekst en Bladmuziek

Klik op onderstaande knoppen om de tekst en het bladmuziek van het lied te downloaden. 

Het Wiede Wold Lied is gemaakt, ingezongen, ingespeeld en gecomponeerd door Ronald Buld, Sven Jansen, Hendrik Slagter en Trijnie de Boer-Pekel.