Agenda

zondag 7 juli

Falieberg Festival

Kom ook naar het Falieberg Festival, een festival boordevol optredens, van cabaret tot muziek, van theater tot jongleur, een programma vol vermakelijke acts voor jong en oud.
zaterdag 29 juni

FSOSF LIVE

Kom kijken naar het eindresultaat van FSOSF. Een prachtige voorstelling van een audiovisueel stuk gemaakt door muzikanten, DJs, producers, visuele kunstenaars, VJ’s, motion graphics designers, animatoren, videomakers en andere creatieven uit de gemeente.
vrijdag 10 mei

Visual Music Lab FSOSF

Doe mee aan de creatieve improvisatie sessie van FSOSF en maak samen een audiovisueel stuk. Deze sessie is speciaal voor alle muzikanten, DJs, producers, visuele kunstenaars, VJ’s, motion graphics designers, animatoren, videomakers en andere creatieven uit de gemeente.
vrijdag 29 maart

Opening Expositie TYPISCH-NL

Vandaag opent de gloednieuwe expositie “TYPISCH – NL” in Museum de Wemme. Kom kijken naar typische Nederlandse voorwerpen zoals klompen, molens en Delfts blauw en kom erachter waarom deze voorwerpen verbonden zijn met het Nederlandse stereotype.
zaterdag 6 april

Blik op de Kerk

Loop mee en ontdek verrassende uitzichten! Onderweg kom je conservenblikken tegen met QR-codes. Scan ze voor informatie over de kerk of een vraag over de toekomst van het landschap.
vrijdag 5 april

Disco zonder beperking

Disco zonder beperking! Een gezellige thema-avond voor jongeren met een beperking bij het Ambacht in Ruinerwold. Cowboys en Indianen!
01.05.24
Samen met bewoners worden kunstwerken ontworpen die in 2024 door heel de gemeente te bewonderen zijn.

01-04-24

Nieuwe ronde Streekprogramma

In het voorjaar van 2024 zullen er een 10-tal nieuwe projecten worden uitgevoerd, als onderdeel van Wiede Wold. Bekijk alle projecten. 

24-05-24

Atropos

De unieke theatervoorstelling Atropos is vanaf het voorjaar van 2024 te zien in de Afvalkathedraal in De Wolden. De kaartverkoop is gestart, dus bestel je tickets snel. 

20-04-24

Bellefair 2024

Kom jij ook op 20 april naar de Bellefair? Er is voor ieder wat wils; mooie kramen, gezellige muziek, lekker eten en drinken en speciale aandacht voor de kinderen!

01.08.23

Wiede Wold Fotowedstrijd

In de maand september kon iedereen meedoen aan de Wiede Wold Fotowedstrijd, om kans te maken op 2 kaartjes voor voorstelling ATROPOS. We hebben inmiddels een winnaar! 

01-08-23

Culturele hotspots de Wolden

In de gemeente De Wolden liggen ontzettend veel leuke culturele hotspots. Benieuwd naar welke? Klik dan snel!

 

 

01.08.23

Wiede Wold Fietsroute

De Wiede Wold fietsroute is een route van 70 km (op te splitsen in 2 kleinere routes) en gaat over de knooppunten van het fietsnetwerk. De route is desgewenst op te splitsen in twee kortere rondjes.

02.06.24

De Afvalkathedraal

Als kloppend hart van het Wiede Wold wordt een ‘kathedraal’ gerealiseerd van gerecyclede en afgedankte materialen. 

01-04-23

Eerste ronde Streekprogramma

In het voorjaar van 2023 zijn er een aantal projecten uitgevoerd.  Sommige projecten zijn afgelopen, maar er zijn ook nog een aantal projecten die je wél kan komen bekijken.