Antoine Peters
MAAK KENNIS MET ANTOINE

Antoine Peters is een ontwerper die opgroeide in de Achterhoek, hij weet dus wat het platteland is.
Mode en kunst zijn bij hem nauw met elkaar verbonden en dat is ook wel te zien aan de projecten die hij op zijn conto heeft kunnen schrijven.
Hij begon ooit op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week. De eerste indruk die hij maakte was zijn ‘never ending sweater project for the world’, een sweater die als doel had zoveel mogelijk individuelen samen te brengen in deze wereld vol intolerantie.
Kop in de wind
Als geboren en getogen Achterhoeker voelt Peters, die nu in Amsterdam woont, altijd heimwee naar de bossen, de ruimte, en de no-nonsense mentaliteit van het oosten des lands. Hij klom er in bomen, lag met een verrekijker in het weiland en vond ruimte om te dromen.
Denkend aan de toekomst van het platteland, ziet Antoine een groeiende verwevenheid tussen mensen onderling, en tussen mens en natuur. Doormiddel van een creatieve dialoog creëert Peters voor Wiede Wold een nieuw werk, waarvan bewoners letterlijk onderdeel worden. Peters wil de menselijk maat, welke nu vaak uit het oog wordt verloren, terugbrengen. Want dialoog begint bij empathie. En empathie begint door jezelf in een ander en diens omgeving te verplaatsen.
Naoberschap! Het zijn tenslotte de bewoners zelf die de toekomst van het platteland bepalen.
En de titel van dit unieke project? “Kop in de wind”.
Het project is te ervaren in het weiland naast Café Boschzicht.
Jouw portret in de wei
De installatie bestaat uit vijftig menshoge zelfportretten van Woldenaren, gedrukt op textiel en getoond als poorten naar de verbeelding. Door een poort stappen symboliseert een transitie, nieuwsgierigheid, en het open staan voor de ander en de wereld die er achter schuil gaat. Dwalend tussen de wuivende levensgrote silhouetten, verhalen en expressies kan de toeschouwer zelf nadenken over de toekomst van het platteland. De wind staat niet voor niets voor levenskracht, en de geboorte van nieuwe perspectieven.
Iedereen uit De Wolden kon mee doen, ongeacht leeftijd of vaardigheden. Peters ging De Wolden in om doormiddel van workshops portretten op te halen bij de gemeenschap. Maar deze konden ook thuis worden gemaakt en ingestuurd.

Stap ook door de poorten
Vanaf zondag 28 april kan je alle kunstwerken van het Designprogramma komen bewonderen, zo ook de portretten in de wei van Antoine. Alle poorten staan in het weiland naast Café Boschzicht in Echten. Wanneer je de Wiede Wold Design Wandelroute loopt, kom je ze vanzelf tegen. De kunstwerken staan langs de route t/m 30 juni 2024.
LEER DE ANDERE DESIGNERS VAN HET DESIGNPROGRAMMA KENNEN:
Liselore Frowijn
Liselore Frowijn, met een achtergrond in mode, excelleert in mode-gerelateerde kunst. Haar talent werd bekroond met prestigieuze prijzen en haar werk wordt internationaal erkend. Nu zet ze haar creativiteit in voor Wiede Wold.
Nikki Gonnissen
Nikki Gonnissen, directeur bij Thonik, een toonaangevende studio in grafisch ontwerp, heeft wereldwijde erkenning. Met een gedreven team bedient ze klanten over de hele wereld en neemt ze deel aan exposities van Parijs tot Tokio. Wiede Wold kijkt uit naar haar bijdrage.
Foodcurators
Foodcurators, met designers Digna Kosse en Lucas Mullié, creëren opwindende combinaties van voedsel en design. Hun aanpak belooft spannende verrassingen voor het Wiede Wold-project.