Liselore Frowijn

MAAK KENNIS MET LISELORE

Liselore Frowijn - Designer van Designprogramma Wiede Wold

Eén van de Designers van het Designprogramma is Liselore Frowijn met een mode-achtergrond, die met een breed scala aan mode-gerelateerde kunstwerken veelvuldig op de voorgrond wist te treden.

Ze studeerde af aan de Artez Hogeschool in Arnhem en wist al snel de Frans Molenaarprijs te winnen met haar afstudeercollectie. Op het prestigieuze modefestival in het France Hyères won ze de Prix Chloé.

Ze is medeoprichter van het modecollectief ‘The Much, Much’ en toonde haar werk tijdens de Parijse Modeweek en de Fashion Week in Londen.

Ze heeft een eigen ontwerpstudio en gaat de toekomst van het platteland op haar manier vertalen voor Wiede Wold.

 

Ode aan de bodem én aan de worm

Tijdens het culturele jaar Wiede Wold gaan acht designers aan de slag om samen met inwoners het thema ‘De toekomst van ons platteland’ te verkennen. Liselore Frowijn is één van de deelnemende ontwerpers. Met haar project brengt ze een ode aan de bodem én aan de worm. De installatie “Soilistic Bodies” is vanaf mei te zien en te ervaren in de voortuin van Tea Time te Echten.
 
Liselore Frowijn begon haar carrière als modeontwerper en raakte de afgelopen jaren steeds meer geïnteresseerd in het maken van kunst en installaties. Voor Wiede Wold neemt ze wederom het lichaam als uitgangspunt, maar dit keer van een wel heel bijzonder wezen: de worm.
 

Toekomst onder onze voeten

“De toekomst van het platteland ligt onder onze voeten, in de vruchtbare grond van Drenthe. Waar mensen voor hun bodem zorgen, begint de liefde voor de planeet. Als we geen relatie hebben met onze bodem, dreigen we de relatie met onszelf te verliezen.”
 
“Voor Wiede Wold maak ik installatie die onze relatie met de bodem verdiept aan de hand van haar belangrijke bodembeheerders: wormen.”
 
Gebaseerd op hoe deze hermafrodiete wezens omgaan met de aarde onderzoekt Liselore met haar kunstwerk in de Wolden hoe we ons tot anders de bodem kunnen verhouden.
 
Worm - project Liselore Frowijn - designprogramma Wiede Wold

Kom straks zelf kijken!

Om het nederige voorkomen van de worm beter te begrijpen en hun belang te belichten, maakt Liselore in de voortuin van Tea Time een interactieve en levensgrote sculptuur als hommage aan de worm. Bij de installatie kun je ervaren hoe het voelt om worm te zijn, en ontdek je wat we kunnen leren van de levendige worm-bodem-relatie. De datum van de onthulling is nog niet bekend. 

Help Mee:

De komende weken gaat Liselore in gesprek met verschillende inwoners van De Wolden over de worm en de bodem. Wil jij jouw kennis delen voor deze installatie? Neem dan contact op met info@studiofrowijn.com 

LEER DE ANDERE DESIGNERS VAN HET DESIGNPROGRAMMA KENNEN: