Nikki Gonnissen

MAAK KENNIS MET NIKKI

Nikki Gonissen is ontwerper en directeur bij Thonik, een studio die gespecialiseerd is in grafisch ontwerp, interactieontwerp en motion design.

Nikki heeft een grote staat van dienst, onder andere als jurylid over de hele wereld.

Bij Thonik werkt ze samen met een gedreven team designers dat actief is voor een indrukwekkende lijst klanten over de hele wereld.

De exposities waar Thonik aan heeft meegewerkt, gaan ook van Parijs, via Shanghai naar Seoul en Tokio.

Het moge duidelijk zijn dat de verwachtingen voor Wiede Wold hoog gespannen zijn.

De Duiven Dialoog

Duivenpost is een traag medium, elke duif kan maar één boodschap naar huis brengen. De huidige polarisatie wordt mede gevoed door de snelle social media, waar zonder nadenken iedereen alles kan roepen zonder eerst de context te begrijpen of een bewuste afweging te maken. Daardoor is er geen dialoog, mensen praten langs elkaar heen. Als we langer de tijd nemen om na te denken, ons beter informeren en onszelf verdiepen in de ander komen we tot een gesprek.

De Duiventil

Nikki zegt zelf het volgende; “Het voeren van een goed gesprek, de dialoog, is een belangrijk onderdeel van mijn project. Ik ga praten met een diverse groep mensen uit de Wolden die zich met het landschap bezighouden. Van intensieve veehouders, biodynamische boeren, natuur en landschaps beheerders, grondbezitters, bestuurders en de laatste duivenmelker in Drenthe. Wat is er nodig om een duurzame toekomst voor de volgende generaties te realiseren? Ik zal aan alle betrokkenen vragen of ze een boodschap voor de toekomst willen formuleren. Deze boodschappen worden op grote linten geprint en aan de duiventil bevestigd.”

de duiven dialoog - design programma Wiede Wold

Help Mee

Wil jij bijdragen aan dit project en met Nikki in gesprek over het landschap en De Wolden? Neem dan contact op via nikki@thonik.nl 

Doe Mee

Ook op de locatie zelf, in het weiland voor Huis te Echten, kan jij straks meedoen. Laat een boodschap voor de toekomst achter door deze ter plekke op kleinere linten te schrijven en aan de koorden met vlaggetjes te knopen. De duiventil wordt zo een tempel waar vele meningen bij elkaar komen. Wanneer je mee kan doen, wordt nog bekend gemaakt, dus houdt goed onze socials in de gaten. 

LEER DE ANDERE DESIGNERS VAN HET DESIGNPROGRAMMA KENNEN: