Nienke Hoogvliet & Tim Jongerius

MAAK KENNIS MET NIENKE EN TIM

Nienke Hoogvliet van Studio Nienke Hoogvliet en Tim Jongerius zijn druk met bewustwording waar het gaat om sociale- en milieuproblemen.

Nienke werkt vooral met textiel, doet dat met veel eigen projecten, maar ook wel in opdracht.

Ze groeide op aan het strand en dat maakte de connectie met de zee wat makkelijker. Ze kwam bijvoorbeeld met een onderzoek naar de mogelijkheden van gebruik van zeewier en vissenhuid.

Ze exposeerde al in New York, Stockholm, Londen, Parijs en natuurlijk in eigen land.

Ze werkt wel vaker samen met Tim Jongerius.

Tijdens het culturele jaar Wiede Wold gaan acht designers aan de slag om samen met inwoners het thema ‘De toekomst van ons platteland’ te verkennen.

Ontwerpers Nienke Hoogvliet en Tim Jongerius halen in de boerenschuur van Anneke en Marius (B&B op zn Zweeds) de natuur naar binnen, en creëren hier een unieke ervaring van lokale materialen uit de Wolden.

Het platteland is een plek van rust, ruimte en gemoedelijkheid. Toch is het recentelijk verworden tot een onderwerp van discussie en verdeeldheid. In dit project ‘Wonderlust’, proberen Tim Jongerius en Nienke Hoogvliet te verwonderen door lokale materialen te transformeren naar een interactieve expositie. Wat voel je, zie je, ruik je? Kan deze verwondering leiden tot een hernieuwd perspectief op de lokale omgeving en daarmee leiden tot een grotere verbondenheid met natuur én met elkaar?

Wonderlust - Tim en Nineke Designprogramma Wiede Wold

Kom het werk van Nienke en Tim – en alle designprojecten – ervaren vanaf 28 april.

LEER DE ANDERE DESIGNERS VAN HET DESIGNPROGRAMMA KENNEN: