Antoine Peters

MAAK KENNIS MET ANTOINE

Untitled design - 2024-03-08T112003.889

Antoine Peters is een ontwerper die opgroeide in de Achterhoek, hij weet dus wat het platteland is.

Mode en kunst zijn bij hem nauw met elkaar verbonden en dat is ook wel te zien aan de projecten die hij op zijn conto heeft kunnen schrijven.

Hij begon ooit op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week. De eerste indruk die hij maakte was zijn ‘never ending sweater project for the world’, een sweater die als doel had zoveel mogelijk individuelen samen te brengen in deze wereld vol intolerantie.

Kop in de wind

Als geboren en getogen Achterhoeker voelt Peters, die nu in Amsterdam woont, altijd heimwee naar de bossen, de ruimte, en de no-nonsense mentaliteit van het oosten des lands. Hij klom er in bomen, lag met een verrekijker in het weiland en vond ruimte om te dromen.

Denkend aan de toekomst van het platteland, ziet Antoine een groeiende verwevenheid tussen mensen onderling, en tussen mens en natuur. Doormiddel van een creatieve dialoog creëert Peters voor Wiede Wold een nieuw werk, waarvan bewoners letterlijk onderdeel worden. Peters wil de menselijk maat, welke nu vaak uit het oog wordt verloren, terugbrengen. Want dialoog begint bij empathie. En empathie begint door jezelf in een ander en diens omgeving te verplaatsen.

Naoberschap! Het zijn tenslotte de bewoners zelf die de toekomst van het platteland bepalen.

En de titel van dit unieke project? “Kop in de wind”. 

Het project zal straks te ervaren zijn in het weiland naast Café Boschzicht. 

Jouw portret in de wei

De installatie bestaat uit vijftig menshoge zelfportretten van Woldenaren, gedrukt op textiel en getoond als poorten naar de verbeelding. Door een poort stappen symboliseert een transitie, nieuwsgierigheid, en het open staan voor de ander en de wereld die er achter schuil gaat. Dwalend tussen de wuivende levensgrote silhouetten, verhalen en expressies kan de toeschouwer zelf nadenken over de toekomst van het platteland. De wind staat niet voor niets voor levenskracht, en de geboorte van nieuwe perspectieven.

Iedereen uit De Wolden mag mee doen, ongeacht leeftijd of vaardigheden. Peters gaat De Wolden in om doormiddel van workshops portretten op te halen bij de gemeenschap.

Maar deze kan ook thuis worden gemaakt en ingestuurd. 

Antoine Peters - portret in de wei - wiede wold

Help Mee

DOE JIJ OOK MEE?!

Je kan er een dag aan werken, of een half uur, jij bepaalt. 

Super wanneer ook jij een bijdrage wil leveren. Zo doe je mee:

Stap 1 :

Neem papier en teken een vlak van 25 cm hoog en 10 cm breed. Binnen dit kader maak jij je creatie. 

Stap 2 :

Je tekent je eigen silhouette. Dit mag abstract, vanuit je fantasie, realistisch, gedetailleerd, trek een foto over, teken een silhouette van een foto na, …

Teken dit silhouette op schaal 1:10 (Dus stel je bent 170 cm lang, dan teken je een lichaam van ongeveer 17 cm lang) Je creatie word namelijk uitvergroot, zodat je silhouette straks op waar formaat in het kunstwerk terecht komt!

Het silhouette laat je wit, en plaats je met de voeten aan de onderzijde van het vlak. 

Stap 3 :

De ruimte rondom je silhouette ga je vullen. Stel jezelf hierbij de vraag; Wat is jouw toekomstdroom voor De Wolden? Denk aan kleur, een droom, een wens, schrijf een gedicht, verbeeld een herinnering, gebruik symbolen, het mag realistisch, abstract, je bent helemaal vrij, jij bepaalt!

Ook wat betreft materialen ben je vrij. Gebruik potlood, stift, papier, collage, textiel, naald en draad, verf, pen, krijt, een mix, …

Stap 4 :

Is het af? Schrijf je naam en leeftijd ergens in je werk, maar minimaal 1cm van de buitenrand. (Anders valt deze er straks af!) Scan jouw portret op hoge resolutie. (300dpi Stuur de scan, én 1 á 3 zinnen over jouw portret naar 
info@antoinepeters.com  
Gebruik voor het sturen van je portret het gratis en betrouwbare
Wetransfer.com

Stap 5 :

Kom je portret levensgroot bewonderen tijdens het festival! 

Je kan je portret insturen tot uiterlijk 30 maart 2024. Dus waar wacht je op! 

LEER DE ANDERE DESIGNERS VAN HET DESIGNPROGRAMMA KENNEN: