Foodcurators

MAAK KENNIS MET FOODCURATORS

Foodcurators bestaat uit twee designers, Digna Kosse en Lucas Mullié, en is een ontwerpstudio waar het vooral draait om de mix van eten en ontwerp.

In het oog springend is bijvoorbeeld een samenwerking met culinaire chefs in het project Food Matters, waarvan de eerste editie plaatsvond in Zeeland.

Thema: het verlies aan biodiversiteit. Wie de foto’s van de gerechten bekijkt, ziet dat er kunst wordt geserveerd.

Met de bananen begrafenis wordt de aandacht gevestigd op het feit dat bananen vanwege een ziekte wel eens uit zouden kunnen sterven.

Stamtafel De Wolden

Hoe ver reikt noaberschap? Is noaberschap alleen iets van het platteland? Staat noaberschap open voor iedereen?

Met Stamtafel De Wolden zetten de Foodcurators Noaberschap als streekoverstijgend product centraal.

Bezoekers nemen plaats aan de speciaal voor Wiede Wold ontworpen stamtafel, een ontmoetingstafel waar het gesprek over naoberschap gevoerd wordt en waarin bezoekers opvattingen hierover achterlaten, door ze ter plekke in de tafel te krassen.

Bij de tafel horen ook speciale naoberglazen, die symbool staan voor de verbinding in de gemeente De Wolden, die tijdens Wiede Wold te koop zijn.

Tijdens speciale events [datum volgt] is er bovendien ook een uniek voor Wiede Wold ontwikkeld drankje beschikbaar om te proeven!

Stamtafel De Wolden - Designprogramma Wiede Wold

Help Mee

Voor dit project kunnen Digna en Lucas jouw hulp goed gebruiken!

Om een beter beeld te krijgen van Naoberschap in De Wolden gaan deze twee designers graag in gesprek met Woldenaren. Wil je meedoen? Neem dan contact op via info@foodcurators.nl. De gesprekken zullen meestal via videobellen plaatsvinden.

LEER DE ANDERE DESIGNERS VAN HET DESIGNPROGRAMMA KENNEN: